Jacky De Rouck

Author
Mijn interesse in fotografie is begonnen de jaren 70 ,samen met mijn vader kochten we toen samen tweemaal hetzelfde analoge fototoestel "een Topcon Unirex" Met het standaard 50mm f2 objectief later kochten we een 28mm een 100 mm en een 200mm allemaal f4, zoomobjectieven bestonden toen nog niet. Met deze verschillende objectieven konden mijn vader en ikzelf onderling wisselen. Wij maakten toen voorral dia's .
Nadien heb ik mij meer geïnteresseerd in beeldende kunsten ,ik volgde 10 jaar kunstacademie aan de Portaels school in Vilvoorde voornamelijk tekenkunst.
Veel later in 2009 bij het met pensioen gaan kocht ik mij een eerste digitaal fototoestel de Canon 40D nadien de 7D en later de 5 DMKVI. Nu gebruik ik om reden van gewicht een Sony A7III.

Het volgen van cursussen Photoshop en Lightroom was nodig en volgde die in het CVO in Wolvertem.
Een echt thema in mijn fotografie is er niet maar stilaan worden het meer en meer portretfoto's en deze vooral in Zwart Wit.
Mijn foto's neem ik meestal in Raw waarna ik ze bewerk met photoshop en NIK software voor de omzetting naar Zwart wit en dit met "Silver Efex Pro"

Jacky